pahar de portocale

Ce inseamna sa bei un pahar de suc de portocale dimineata?

Un pahar de suc de portocale baut dimineata poate fi o alegere foarte sanatoasa si un tonifiant bun pentru inceputul zilei

Daca te simti rusinata de dulciurile consumate peste zi, incearca sa bei un pahar de suc de portocale dimineata, acest lucru te poate determina sa-ti diminezi consumul de dulciuri pe parcursul zilei.

Motivele pentru care poti sa bei un pahar de suc de portocale dimineata sun multiple, insa, tu trebuie sa te hotarasti pentru un inceput de zi bun si energizant pentru tine.

Iata cateva din principalele pentru care se recomanda sucului de portocale dimineata:

– nu are grasimi si colesterol

Avand in vedere ca fructe in general, iar portocale in special nu cont grasimi si colesterol, se recomanda consumul de suc de portocale. De asemenea, sucul de portocale este dulce si placut, il poti consuma rece, in inghetata, in diverse combinatii de sucuri naturale.

– consumand suc de portocale, iti poti primi portia necesara de fructe dintr-o zi

Multi specialisti recomanda consumul unei portii de fructe pe zi, precum si a unor legume, motiv pentru care, consumul unui pahar de suc de portocale dimineata inseamna in buna masura, acoperirea necesarului de fructe zilnice de care organismul nostru are nevoie.

– sucul de portocale are continut important de Vitamina C

Prin natura sa, sucul de portocale bogat in vitamina C, element puternic antioxidant ce are efectul de a incetini imbatranirea si de intarire a imunitatii, poate conduce la imbatatirea sistemului imunitar. Sucul de portocale iti poate aduce 100% din necesarul zilnic de vitamina C.

– continutul de potasiu

Potasiul este un element necesar organismului, determinand printre altele necesarul celulelor musculare, fiind util atat in prevenirea crampelor, dar si in sustinerea acestor celule in angrenajul organismului.

– mirosul deosebit al sucului de portocale iti lumineaza ziua

S-a demonstrat stiintific ca mirosul portocalelor determina imbunatatirea psihicului, creand stari de fericire, de aceea multi oameni asociaza mirosul de portocale cu sarbatorile de Craciun, de exemplu, pentru ca le creaza o stare placuta, de bine.

Dupa cum puteti observa sucul de portocale are numeroase „efecte”, insa cel mai important este acela ca-ti da o buna dispozitie dimineata si o energie pozitiva foarte necesara unui inceput de zi. Sucul de portocale este un deliciu dar si un element util pentru sanatate.

viata-verde-viu
Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies