Ce trebuie sa stim despre Dieta Dukan?

republicabio.ro

Dieta Dukan este unul din cele mai apreciate regimuri de slabire ce si-a demonostrat in timp eficienta

Despre doctorul Dukan s-au aflat multe, datorita cartii publicate de acesta „Je ne sais pas maigir”, adica „Nu stiu sa slabesc”. Dieta Dukan a devenit populara datorita practicarei acestei diete de diverse celebritati de la Hollywood. Multi din cei ce au citit cartea si au aplicat aceasta dieta ne spun ca ea functioneaza si suntem convinsi ca functioneaza pentru ca altfel n-ar fi avut atata faima. Dieta Dukan mai are un avantaj destul de mare, permitand un consum nelimitat de alimente, chiar daca alimentele sunt restranse.

Desi grupele de alimente sunt restranse in dieta Dukan, totusi faptul ca permite consumul nelimitat de alimente este un element important pentru multi dintre dumneavoastra, obisnuiti cu o anumita cantitate de alimente.

Dieta Dukan nu ofera doar o modalitate de a pierde kilogramele in plus ci si impiedica reingrasarea, pe un timp indelungat. Dieta Dukan este acceptata si promovata de foarte multe persoane ce au slabit, insa, din punctul de vedere al sanatatii, efectele sunt mai putin spectaculoase. Dieta Dukan nu este o dieta tocmai sanatoasa pe timp mediu si lung.

PRODUSE DIETA DUKAN

„Prima etapa a Dietei Dukan: Etapa de Atac

viataverdeviu.ro

Doctorul Dukan a numit aceasta prima faza a planului “etapa de atac” deoarece consta in inceperea razboiului impotriva acelor kilograme care nu vor sa dispara. In aceasta faza se vor consuma doar proteine, precum discutam mai tarziu in detaliu.

A doua etapa a Dietei Dukan: Etapa de croaziera

In perioada de croaziera se alterneaza zile de regim cu doar proteine cu zile in care se consuma proteine + legume.

A treia etapa a Dietei Dukan: Etapa de consolidare

Doctorul Dukan se refera la aceasta perioada ca si perioada de cea mai inalta vulnerabilitate a regimului. In aceste zile corpul are tendinta de a pune la loc kilogramele pierdute cu extrema usurinta. Etapa de consolidare dureaza fix 10 zile pentru fiecare kilogram pierdut in decursul dietei.

A patra si ultima etapa a Dietei Dukan: Etapa de stabilizare definitiva

Dupa 25 de ani de studii, Doctorul Dukan a determinat ca avem nevoie de un plan global de slabire care asigura nu doar pierderea kilogramelor ci mentinerea greutatii pentru tot restul vietii. In aceasta consta etapa definitiva de stabilizare. Stabilizarea se bazeaza pe trei masuri simple dar, ca si restul masurilor dietei Dukan, indispensabile. Aceste trei masuri sunt:

O zi pe saptamana, joia, va fi pentru tot restul vietii o zi de atac. Adica in acea zi veti manca doar proteine exact ca si in perioada de atac; Abandonearea ascensoarelor in favoarea mersului pe scari; 3 linguri de tarate de ovaz pe zi (vom discuta acest aliment mai tarziu in detaliu).”

Dieta Dukan are hibele ei, iar una dintre acestea este faptul ca organismul nostru are diverse nevoi, nevoi ce sunt neluate in seama de aceasta dieta, fapt ce poate conduce evident la probleme de sanatate. Deci, atentie la dieta Dukan, poate sa va strice sanatatea pe timp indelungat.

7nature.ro
Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies