capsule de slabit

Despre capsulele de slabit functionale

Cum vedem noi capsulele de slabit? Cat de functionale sunt capsulele de slabit?

Trebuie sa recunosc ca din multe puncte de vedere, pastile de slabit nu este o combinatie de cuvinte care sa-mi sune bine. Din acest punct de vedere am fost si probabil voi avea inca reticente in privinta a tot ce inseamna pastilele de slabit.

Cu toate aceste retineri si, sa le zicem, pareri deja formate, am incercat la un moment dat sa inteleg principiul functionarii clasei generale de produse pentru slabit, cu tot ce implica ele. Lasand la o parte fixatiile si parerile preconcepute, trebuie sa recunosc ca mi-am schimbat intrucatva parerea cand am inceput sa vad lucrurile din alt punct de vedere.

Nu stiu daca v-ati gandit vreodata ce inseamna cu adevarat o diete, o cura de slabire de durata si ce influenta are aceasta asupra sanatatii si, de ce nu, asupra buzunarului dumneavoastra. Ei bine, eu m-am gandit! Si iata la ce concluzie am ajuns: daca dispui de bani astfel incat sa nu trebuiasca sa-si calculezi cheltuielile de la un salariu la altul s-ar putea sa nu te intereseze cat te costa o cura de slabire. Aceasta este concluzia mea!

Avand la baza aceasta concluzie, haideti sa facem un mic exercitiu: cati dintre dumneavoastra pot spune ca nu-si organizeaza cheltuielile astfel incat sa nu ramana fara bani pana la urmatorul salariu? Raspund eu: nu multi. Plecand de la aceasta idee, vreau sa va atrag atentia ca indiferent de cat de restrictiva din punct de vedere almentar ar fi o cura de slabire, ea se bazeaza pe niste produse in general ce costa mai mult decat ar costa un regim alimentar normal al romanilor, bazat indeosebi pe paine, cartofi, etc. Pai numai daca renuntam la paine si trebuie sa umplem acest gol cu un alt aliment, de exemplu cu carne, costul unui meniu creste de cel putin 10 ori. Nu trebuie sa va mai spun ca nici iaurturile sau orice produs de genul lactate, nu se lasa mai prejos cand vine vorba de preturi; deci, o dieta bazata pe iaurturi este cu adevarat o cheltuiala sanatoasa. La fel cand vine vorba de alte produse: peste (orice ati spune dumneavoastra eu raman la parerea ca in Romania s-a creat o adeverata mafie in doemniul pescariilor), carne, iaurturi, branzeturi (nu mai vorbim de cele slabe, care sunt foarte scumpe – ce sa mai spunem de cele cu verdeturi sau alte combinatii de gen), fructe (la fel de scumpe), etc.

Deci, ca sa realizezi un meniu de dieta trebuie sa dispui de bani, iar uneori, sumele implicate sunt foarte mari, chiar si pentru omul din clasa mijlocie.

Si atunci, te intrebi, ce poate sa faca un om ca sa slabeasca?! La prima vedere, produsele pentru slabit par scumpe, dar daca evaluezi costurile raportandu-te la un meniu simplu de dieta pe perioade lungi de timp, o sa observi ca nici nu sufera comparatie, mai ales ca pe piata sunt tot felul de produse de slabit, de la foarte ieftine (banale ceaiuri – destul de functionale, de altfel), pana la foarte scumpe (extracte diverse naturale, eficiente, insa, poate inaccesibile ca bani).

Toate produsele de slabit, fie ca vorbim de capsule, picaturi, ceaiuri, cafea ori alte produse adjuvante, de principiu, cand sunt scoase pe piata, se presupune ca sunt verificate si testate; chiar daca verificarea nu este asemanatoare cu cea efectuata pentru medicamente, mare parte din produsele de slabit fiind de fapt suplimente alimentare, totusi, toate aceste produse sunt verificate si nicio tara nu-si permite sa dea drumul la comercializare unor produse cu efecte negative severe. Ca la orice medicament, exista efecte secundare, cu procente insignifiante, insa, exista. Faptul ca auzim tot felul de intamplari datorate consumului unor produse de slabit nu reprezinta un lucru ingrijorator. De ce? Pai, numai daca v-ati interesa cati oameni mor din cauza gripei sau a administrarii unor medicamente, sa le spunem, controversate, si ar trebui sa va fie de ajuns ca raspuns direct.

viata-verde-viu
Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies