Despre dieta Dukan in multe feluri

republicabio.ro

Care sunt etapele in dieta Dukan? Chiar se poate slabi eficient cu aceasta dieta?

Fiindca este una din cele mai frecvente intrebari pe care le-am primit de la dumneavoastra, legate de dieta Dukan, ne-am hotarat sa raspundem, mai concis de data asta.

Cu ceva timp in urma, ne-am exprimat parerea despre dieta Dukan, o parere nu tocmai pozitiva, insa, asta nu inseamna ca tot ce este legat de dieta Dukan trebuie desfiintat.Acest regim alimentar, vechi de peste 30 de ani,facut cunoscut datorita vedetelor de la Hollywood, este un regim nu tocmai sanatos, dupa parerea noastra.

Totusi, pentru cineva care doreste o slabire rapida, insa, este vorba de a slabi 4-5 kilograme, dieta Dukan este o alternativa viabila.

Daca vorbim de a slabi peste 10 kilograme, dieta Dukan nu este o solutie sanatoasa. Retineti, nu inseamna ca daca veti tine dieta Dukan nu o sa slabiti, ci, o sa slabiti nesanatos.

viataverdeviu.ro

PRODUSE DIETA DUKAN

Dieta Dukan promite niste slabiri spectaculoase, iar cei ce o promoveaza mai umfla la randul lor numarul de kilograme pe care le puteti da jos, intr-un timp scurt. Lasand la o parte faptul ca este nesatos sa slabiti foarte mult intr-un timp scurt, nu este nici sanatos si, in prima faza, nici estetic sa slabiti brusc.

„DIETA DUKAN ar putea fi un regim ideal pentru persoanele care vor sa slabeasca intr-un timp relativ scurt. Specialistii in nutritie spun ca DIETA DUKAN promite pierderea a 10 kilograme in 14 zile. Potrivit acestora, spre deosebire de alte cure de slabire, DIETA DUKAN reduce riscul de a lua din nou in greutate, cu o singura conditie: daca regulile DIETEI DUKAN sunt urmate pana in cel mai mic detaliu.”

Ce parere aveti despre aceste fraze impartasite cu noi de jurnalistii Gandu, despre dieta Dukan?
Parerea mea despre dieta Dukan este una proasta, iar despre aceste fraze aruncate in vant, dar comentate pe formurile special dedicate dietei Dukan cred la fel ca acum ceva timp in urma: este vrba de reclama mascata si de jurnalism ieftin.

Pentru cei ce au avut experiente placute cu dieta Dukan, n-as vrea sa le stric buna dispozitie, insa, cei ce n-au incecat inca dieta Dukan, sfatul meu este sa evitati.

Asteptam parerile si comentariile dumneavoastra despre dieta Dukan. De asemenea, orice experienta ati avut, cu dieta Dukan, asteptam cu interes s-o impartasiti cu noi.

Ce stim despre dieta Dukan?

Despre doctorul Dukan s-au aflat multe, datorita cartii publicate de acesta „Je ne sais pas maigir”, adica „Nu stiu sa slabesc”. Dieta Dukan a devenit populara datorita practicarei acestei diete de diverse celebritati de la Hollywood. Multi din cei ce au citit cartea si au aplicat aceasta dieta ne spun ca ea functioneaza si suntem convinsi ca functioneaza pentru ca altfel n-ar fi avut atata faima. Dieta Dukan mai are un avantaj destul de mare, permitand un consum nelimitat de alimente, chiar daca alimentele sunt restranse.

Desi grupele de alimente sunt restranse in dieta Dukan, totusi faptul ca permite consumul nelimitat de alimente este un element important pentru multi dintre dumneavoastra, obisnuiti cu o anumita cantitate de alimente.

Dieta Dukan nu foera doar o modalitate de a pierde kilogramele in plus ci si impiedica reingrasarea, pe un timp indelungat. Dieta Dukan este un acceptata si promovata de foarte multe persoane ce au slabit, insa, din punctul de vedere al sanatatii, efectele sunt mai putin spectaculoase. Dieta Dukan nu este o dieta tocmai sanatoasa.

Prima etapa a Dietei Dukan: Etapa de Atac

Doctorul Dukan a numit aceasta prima faza a planului “etapa de atac” deoarece consta in inceperea razboiului impotriva acelor kilograme care nu vor sa dispara. In aceasta faza se vor consuma doar proteine, precum discutam mai tarziu in detaliu.

A doua etapa a Dietei Dukan: Etapa de croaziera

In perioada de croaziera se alterneaza zile de regim cu doar proteine cu zile in care se consuma proteine + legume.

A treia etapa a Dietei Dukan: Etapa de consolidare

Doctorul Dukan se refera la aceasta perioada ca si perioada de cea mai inalta vulnerabilitate a regimului. In aceste zile corpul are tendinta de a pune la loc kilogramele pierdute cu extrema usurinta. Etapa de consolidare dureaza fix 10 zile pentru fiecare kilogram pierdut in decursul dietei.

A patra si ultima etapa a Dietei Dukan: Etapa de stabilizare definitiva

Dupa 25 de ani de studii, Doctorul Dukan a determinat ca avem nevoie de un plan global de slabire care asigura nu doar pierderea kilogramelor ci mentinerea greutatii pentru tot restul vietii. In aceasta consta etapa definitiva de stabilizare. Stabilizarea se bazeaza pe trei masuri simple dar, ca si restul masurilor dietei Dukan, indispensabile. Aceste trei masuri sunt:

O zi pe saptamana, joia, va fi pentru tot restul vietii o zi de atac. Adica in acea zi veti manca doar proteine exact ca si in perioada de atac; Abandonearea ascensoarelor in favoarea mersului pe scari; 3 linguri de tarate de ovaz pe zi (vom discuta acest aliment mai tarziu in detaliu).”

DIETA DUKAN

Dieta Dukan are hibele ei, iar una dintre acestea este faptul ca organismul nostru are diverse nevoi, nevoi ce sunt neluate in seama de aceasta dieta, fapt ce poate conduce evident la probleme de sanatate. Deci, atentie la dieta Dukan, poate sa va strice sanatatea pe timp indelungat.

Ca in orice dieta, este important sa urmaresti un plan de slabire.

7nature.ro
Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies