scapa de astenia de primavara

Metode eficiente pentru combaterea asteniei de primavara

Cum poti sa scapi de astenia de primavara, doar alegand alimentele potrivite si mancand sanatos

In ultima vreme exista un curent culinar orientat catre consumul de alimente naturale, fara aditivi alimentar, fara ale substante complementare; se pune foarte mare accent pe produsele bio si eco si pe consumul acestor in stare naturala sau in combinatii cat mai naturale, care sa nu le altereze gustul.

Schimbarea de sezon, in special cea de primavara inseamna o modifcare radicala in alimentatie, ideal primavara fiind consumul unor alimente de detoxifere a organismului, de eliminare a toxinelor cumulate peste iarna, de eliminare din alimentatie a produselor bogate in grasimi (necesare organismului pe timpul iernii).

Tot ce trebuie sa faci primavara este sa-ti ummpli farfuria cu alimente cat mai daturale, cu produse alimentare bine alese, adecvate sezonului.

Cele mai bune alimente pentru perioada de primavara sunt: nucile, usturoiul, sparanghelul, fasolea uscata, somonul, ouale, coacazele, lamaile, merele, etc.

Perioada de primavara este una propice pentru detoxiferea orrganismului, motiv pentru care multi oameni apeleaza la acest sistem de curatare si improspatare a organismului utilizand in acest sens anumite alimente.

Ei bine, o cura de detoxifere planificata si mentinuta cu grija, poate crea atat detoxiferea organismului, dar si o imbunatatire a psihicului celui ce o practica, ducand chiar la eliminarea asteniilor atat de prezente in perioada de primavara.

Cei ce tin astfel de cure de detoxifere isi imbunatatesc atat trupul cat si sufletul, parte din noi ce este afectata de melancoliile de primavara, pretext de singuratate ori de alte astfel de sentimente de angoase ce pune stapanire pe mintea omului in anumite perioade sensibile, de transformare.

Primavara este ea in sine un anotim de transformare motiv pentru care si omul isi doreste sa evolueze impreuna cu vremea, fapt ce poate conduce la aceste astenii din ce in ce mai frecvente in timpurile noastre.

Astenia de primavara poate fi combatuta cu succes printr-o combinatie de cure de detoxifere cu un anumit aport caloric si de nutrienti, dar si printr-o reinoire a psihicului, in raport cu echilibrul naturii reinoite.

viata-verde-viu
Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies