Produse romanesti create la Manastirea Nera

Cei de la Vegis ne aduc in atentie produse create de maicutele de la Manastirea Nera – capsule Nera Plant

Produse romanesti create de maicutele de la Manastirea Nera le puteti gasi si in magazinul online Vegis.

In 2009, maicutele de la Maniastirea Nera ce adunau tot felul de plante medicinale specifice zonei, au inceput sa creeze o serie de retete traditionale: oteturi, uleiuri, sapunuri, creme, etc. Toate aceste produse create la Maniastirea nera sunt 100% naturale, avand la baza extract de plante si fructe culese din zona – Valea Nerei si Muntii Banatului.

Maicile de la Maniastirea Nera, mai practica si apicultura, pe langa culesul plantelor medicinale si prelucrarea lor.

Cele mai apreciate produse Nera Plant:

CREMA NERA PLANT CU PROPOLIS

OTET ADIPSTOP

SAPUN CU PROPOLIS, SCORTISOARA SI CACAO

Intr-un interviu acordat Gazetei de Maramures, Parintele Duhovnic al Manastirii, Ieromonahul Teofan raspundea la intrebarea jurnalistului astfel:

„Cand si cum v-a venit ideea de a va apleca asupra suferintelor trupesti ale oamenilor, sub aceasta forma, de a le oferi preparate cu valoare terapeutica?

Dintru bun inceput, ctitorii au gandit manastirea Nera ca un loc in care maicutele sa pregateasca tratamente naturiste, iar cealalta manastire-sora, Manastirea Christiana din Bucuresti, ctitorita tot de familia Chirila, sa se ocupe de tratarea bolnavilor. Acest gand nu s-a putut intrupa in primii ani ai Nerei, din cauza faptului ca intreaga energie a obstii a trebuit canalizata, dupa slujbele randuite vietuirii monahale, catre construirea complexului ce cuprinde chiliile, trapeza, bucataria, si altele. Abia in urma cu cativa ani ne-am putut indeletnici efectiv cu prepararea produselor naturiste, acreditandu-ne pentru aceasta un laborator numit „Sfintii Doctori fara de arginti”.

Produsele realizate la Manastirea nera sunt create dupa vechi leacuri populare si manastiresti. Intreg procesul, incepand de la cules, uscat, maruntit si pana la preparare si ambalare si chiar etichetare, se realzieaza manuale de maicute.

In toate produsele create de maicutele de la Manastirea Nera, concentratia plantelor medicinale este net superioara fata de oricare alt produs similar, aducand un plus de valoare proprietatilor respectivului produs.

Nera Plant (gama creata de maicutele de la Manastirea Nera) cuprinde urmatoarele categorii de produse:

uleiuri naturale (sunatoare, salvie, busuioc, cimbrisor si oregano);
otet (adipstop, mere cu macese, mere cu catina, mere si miere);
sapunuri lichide si solide, 100% naturale (sunatoare si isop, lavanda, coada soricelului, salvie, pelin si tarate etc);
tincturi (propolis, craite, salcam, tei);
creme pe baza de diferite plante medicinale.

Un alt extras din respectivul interviu ne explica cine concepe retele acestor produse naturiste:
„”Cine concepe aceste suplimente nutritionale?

Primele retete au fost preluate de maicute de la domnul Dr. Chirila, printr-o practica de inceput in laboratoarele Naturaliei din Voluntari. De fapt, sunt retete pe care Prof. Chirila le preda liber de ani de zile la toate cursurile de fitoterapie, fara teama ca ar putea fi afectat de „concurenta”. Apoi, maicutele au consultat diferite carti si studii de fitoterapie, vechi retete manastiresti etc. Poate ar trebui mentionat aici si faptul ca, desi s-ar parea la o prima vedere ca activitatea noastra reprezinta ceva inedit, de fapt noi nu incercam decat sa reinnodam o traditie de veacuri a monahismului ortodox de pe aceste meleaguri. Sa nu uitam ca manastirile au fost timp de sute de ani organizatoarele si ocrotitoarele asezamintelor sociale de tot felul, de la scoli si pana la bolnitele pentru cei batrani si suferinzi. Fiecare manastire avea unul sau mai multi monahi cunoscatori ai „ierburilor de leac”. Unul dintre ei a fost si un sfant atat de drag si de apropiat noua, Ioan Iacob de la Neamt, sau Hozevitul. stiinta vindecarii prin rugaciune si leacuri din plante a deprins-o in marea manastire a Neamtului si a folosit-o atat timp cat a vietuit in tara Sfanta, mai ales la Manastirea Sfantului Sava, unde a ingrijit atat pe monahii si crestinii ortodocsi, cat si pe musulmanii suferinzi.”

Produsele create in labratorul Manastirii Nera sunt sursa de sanatate, bucurie si binefacere pentru semeni.

Intrega gama de produse Nera Plant (creata in Manastirea Nera) o gasiti aici. Tot aici gasiti si detalii si explicatii pe larg pentru fiecare produs in parte.

viata-verde-viu
Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies