dieta de primavara

Slabire sanatoasa de primavara

Incepeti slabirea inainte de Paste si continuati-o dupa

Daca v-ati propus sa slabiti in aceasta primavara, acum este momentul prielnic sa incepeti o cura. Inainte de Paste inseamna, fie sa tineti post, fie sa incepeti o dieta controlata, cu alimente proaspete, sanatoase. Au inceput deja sa apara in piete salata verde si ridichiile, pe tarabele supermarket-urilor rosiile si castravetii deja isi fac loc, ba pe la colt de piata mai vezi si cate o babuta cu ceapa verde si usturoi. Asadar, toate premisele sunt create pentru a incepe o cura de slabire de primavara, numai buna inainte de sezonul cald, sezonul rochitelor scurte si al vacantelor la mare.

De ce este indicat sa incepem acum o dieta, inainte de Paste? Pentru ca, chiar daca sunt constienti ca avem niste kilograme in plus, sarbatorile ne indeamna la excese culinare. Asadar, daca incepem o dieta, cu cateva zile inainte de Paste, excesele pe care le faceam de obicei in ziua de Paste si in zilele ce urmeaza dupa, se vor estompa, vom fi mai grijuli cu ceea ce mancam si ne vom mai restrictiona in aceste zile.

Nu trebuie sa renuntati complet la tabieturile legate de sarbatoare pastelui. Oualele nu sunt deloc interzise in diete, evident, trebuie sa nu faceti excese, altfel chiar sunt sanatoase. Drobul de miel este foarte bun, daca renuntati la praporul natural si folositi o metoda mai putin grasa pentru a-l imbraca adecvat. Altfel, organele mielului alaturi de ceapa verde, usturoi verde, marar, patrunjel si condimente, si niste oua crude pentru liant, nu reprezinta deloc o combinatie anti-dieta. La ciorba de miel va propun sa renuntati daca sunteti la dieta si sa o inlocuiti cu una de curcan (fara grasimi) ori de vitel (asemenea carna slaba), ba chiar si o ciorba de peste este potrivita. Stufatul il puteti uita. Friptura de miel ar fi bine s-o inlocuiti cu una de curcan ori de vitel (carne slaba). Puteti consuma si o felie de cozonac, ba chiar si una de pasca in ziua de Paste, insa, limitati-va la atat. Nu mancati mai mult de doua oua pe zi.

Dupa ce ati trecut cu bine de sarbatorile de Paste, puteti sa va ocupati in voie de slabirea de primavara. Indicat este ca dupa trecerea acestor sarbatorile sa urmari si o cura de detoxifiere, indifierent ca ati facut excese sau nu, organismul are nevoie de o asemenea cura de detoxifere primavara, iar aceasta perioada este cea mai buna.

Va recomanda ca dupa paste, sa profitati din plin de legumele crude si nu uitati de ridichea neagra, care a inceput sa domine pietele (cel putin cele din capitala). Ridichea neagra este un foarte bun detoxifiant, ajutand chiar si la slabire, sucul acesteia avand de asemenea multiple proprietati curative.

In speranta ca v-am facut pofta de slabire, si v-am dat si cateva idei despre cum sa treceti cu bine peste sarbatorile de Paste, va uram spor la vopsit oua, la opt cozonaci, si nu in ultimul rand, la slabit.

Nu-i strica nimanui sa urmeze o cura de slabire de primavara. Este nu doar sanatoasa pentru organism ci si pentru mental.

Slabeste primavara pentru o silueta de vis vara

Primavara este anotimul cel mai propice pentru a slabi. In primul rand pentru a avea vara o silueta frumoasa

Primavara, anotimpul renasterii si al optimismului este momentul perfect pentru a da jos kilogramele in plus.

Slabeste primavara pentru ca, mental, este anotimpul cel mai nimerit pentru aceasta actiune.

O cura de slabire care sa functioneze, trebuie precedata de obtinerea unui mental bun, de o buna dispozitie care sa te motiveze.

Nicio dieta nu functioneaza fara motivatie.

Fa astazi testul gratuit ca sa stii cum sa procedezi!

Pentru ca primavara suntem mai increzatori, mai siguri pe noi, mai optimisti, este momentul perfect pentru a incepe o cura de slabire.

Noi va sfatuim sa incepeti usor cu o eventuala detoxifiere usoara. Cei ce tin postul pastelui sunt avantajati, ca pot urma un regim alimentar lipist de grasimi animale. Daca elimina si zaharul din alimentatie, atunci, cura poate incepe, cum s-ar zice.

O metoda de slabire care da roade de cele mai multe ori, este un regim alimentar pe care sa-l introducem treptat in viata noastra si pe care sa-l agreem la nivel de subconstient. De aceea postul Pastelui este potrivit persoanelor care il tin din convingere.

O alta metoda foarte utila de slabire este Dieta Stockholm. Aceasta dieta este una bazata pe principii alimentare sanatoase. Secretele Dietei Stocholm sunt legate de activarea metabolismului.

O perioada de restrictii alimentare elibereaza organismul de diversele reziduuri acumulate pe perioada rece de iarna. Dupa o perioada de post, tinuta ca la carte, fara excese si fara zahar, poti slabi lejer.

Important este ca inainte de a te apuca de o cura de slabire sa te pregatesti mental pentru aceasta. Spre exemplu, o cura de detoxifiere cu pastura si miere este deosebit de binevenit in aceasta perioada.

Detoxifierea – cura utila de primavara

O cura de detofixiere de primavara este binevenita pentru organism dupa perioada dificila de iarna

Cura de detoxifiere de primara este necesara pentru organism, pentru a scapa de toxinele acumulate in timpul iernii.

Pentru ca in timpul perioadei de iarna organismul se imbiba cu toxine si grasimi, este foarte sanatos sa urmam o cura de detofiere. Este binevenita din toate punctele de vedere.

Atat pentru cei sanatosi, ce nu se pot plange de o slabire a organismului, dar mai ales pentru cei ce sufera de diverse afectiuni, este bine ca din cand in cand sa se urmeze o cura de detoxifiere. Evident, pentru cei ce sufera de diverse afectiuni este indicat sa urmeze sfatul medicului chiar si in aceasta privinta.

Si iata cateva metode utile de detoxifiere care o sa dea cu siguranta rezultate:

Papadia – o planta miraculoasa de la care se pot folosi frunze.e Se culeg frunze proaspete si se spaa bine. Se serveste sub forma de salata, taiata in bucatatele si stropita cu suc de lamai ori otet. Este bine sa se lase un timp acoperita cu zeama de lamaie ori otet. Papadia este foarte utila in curatirea ficatului si a vezicii biliare. Se recomanda curele de doua saptamani.
Ridichiile proaspete. Ridichiile sunt foarte foarte bune in detoxifiere ficatului si a vezicii biliare, precum si a rinichilor. Ridichiile se consuma taiate cu suc de lamaie si ulei de masline. Zilnic este indicat sa se consume 1-2 legaturi de ridichi. Sunt indicate in eliminarea calculilor din organism, in cura de 30 de zile.
Cicoarea – foarte buna pentru curatirea vezicii biliare si a ficatului. Frunzele de cicoara se gasesc la noi. Ele se pot culege proaspete, se spala si se taie in bucatele mici. Se servesc cu suc de lamaie si ulei de masline, consumandu-se ca orice salata.
Urzicile sunt minunate primavara. Ajuta organismul sa se refaca dupa perioada de iarna, reface tenul, curata sangele, detoxifica organismul eliminand toxinele. Plus de asta, urzicile au si foarte multe vitamine. Urzicile se culeg proaspete – cat mai crudute. Reteta urzici: Se fierbe apa pe foc (o oala suficient de mare) pana da in clocot. Apoi se adauga urzicile curatate de codite si spalate in numeroase ape. Se lasa sa fiarba circa 10-15 minute. Testul e urmatorul: se ia o frunzilita fiarta si se strange intre degete, daca se zdrobeste usor inseamna ca urzica este fiarta. Se scurg urzicile de apa. Se pastreaza zeama urzicilor. urzicile impreuna cu o parte din lichid (cam jumatate din cantitatea urzicilor) se paseaza la blender impreuna cu faina (cam la 100 grame de urzici fierte este necesara lingura de faina). Se incinge o cratita cu doua-trei linguri de ulei. Se rastoarna in uleiul incins urzicile si se mesteca viguros pret de doua minute. Se adauga apoi zeama de la urzici, putin cate putin, pana se ingroasa de consistenta unei samantani. Se adauga boaia de ardei dulce, usturoi pisat dupa gust si leustean proaspat, tocat marunt. Se mai lasa sa dea cateva clocote impreuna si apoi se ia de pe foc. Se consuma cu mamaliguta.

Noi va recomandam pentru intarirea organismului si germenii de grau. Acestia ajuta la fortificarea sistemului imunitar si a sistemului nervos impotriva stresului. De asemenea, protejeaza inima si incetineste imbatranirea.

Va recomanda Grau Bulgur Germinat Granovit – neprelucrat termic 400gr de la SOLARIS.

Grau Bulgur Germinat Granovit – neprelucrat termic 400gr de la SOLARIS este bogat in itamine: beta-caroten, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9, retinol, total caroteni, beta-caroteni, E, aminoacizi, acizi grasi, carbohidrati, minerale: sodiu, potasiu, magneziu, fier, cobalt, cupru, zinc, molibden, fosfor, bor.

Recomandari de preparare pentru graul germinat:

Sugestii de preparare:
Graul germinat, uscat si maruntit Granovit se poate consuma in cele mai variate si gustoase meniuri. Se poate inmuia in lichide calde (ceai, lapte, supe, ciorbe) sau adauga in diferite mancaruri dupa ce a fost lasat 10 minute la inmuiat (ghiveci de legume, ardei umpluti, sarmale, etc.).
De asemenea se pot prepara deserturi gustoase cu lapte, fructe, alune, miere, scortisoare, etc.

Tabule:
Ingrediente:
75g bulgur, o ceasca patrunjel tocat, 3 linguri menta tocata, 4 cepe verzi tocate, jumatate castravete taiat cubulete, 2 linguri ulei de masline, suc de la o lamaie, sare, piper.
Graul bulgur se lasa la muiat o ora in apa rece, apoi se amesteca cu restul ingredientelor.

Salata bulgur:
Ingrediente:
75g bulgur, 4 rosii decojite taiate felii, 50g masline, o telina taiata, 4 cepe verzi tocate, 2 linguri patrunjel tocat, 2 linguri seminte floarea soarelui prajite.
Graul bulgur se lasa la muiat o ora in apa rece apoi se amesteca cu restul ingredientelor. Se poate adauga dupa gust ulei, zeama lamaie, sare, condimente.

viata-verde-viu
Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies